DIY: nep taart maken
Verschillende keren kreeg ik de vraag hoe ik toch zulke mooie nep taarten kan maken. Leuk om verjaardagen mee te vieren, op school of thuis, maar ook leuk ter decoratie. Vandaag deel ik mijn geheim, zo kan je jouw eigen nep taart maken die niet van echt te onderscheiden is…
Toen ik ruim twaalf jaar geleden afstudeerde als juf, wist ik dat ik een leuke verjaardagstaart wilde hebben. Ik speurde heel het internet af naar een leuke en originele taart en met veel moeite kwam ik dan eindelijk iemand tegen die nep taarten maakte. Ik kon mijn wensen doorgeven en een week later werd mijn eigen nep taart bezorgd. De taart zag er super uit, leek sprekend op een echte slagroomtaart en doordat hij in een echte taartdoos werd bezorgd, ziet hij er nu nog steeds erg mooi uit. Ondanks dat de taart al redelijk oud is, zie je dat er niet aan af. Hij kan nog prima mee.
Toch leek het me leuk om ook zelf eens een keer een taart te maken. Ik snuffelde nog meer rond op internet en vond iemand die ons een workshop op kon sturen. Samen met nog een aantal andere juffen en mama’s maakten we allemaal onze eigen taart en ze werden allemaal prachtig. Het was niet moeilijk, de ingrediënten zijn allemaal lang houdbaar en ik vond het ontzettend leuk om te doen. En dus besloot ik om ook nep taarten voor anderen te gaan maken. Inmiddels heb ik er de tijd (en zin) niet meer voor, maar de afgelopen jaren heb ik toch al heel wat nep taarten mogen maken. Tijd om mijn recept te delen, zo kan jij ook jij je eigen nep taart maken.
Benodigdheden:
- Piepschuim (te koop bij de bouwmarkt)
- 650 gram poedersuiker
- 12 gram eiwitpoeder (te koop bij verschillende (online) taart winkels)
- 78 ml water
- Nougatine of discodip nootjes
- Nepfruit en eventueel andere decoratie
- Kaarsjes (waxinelichtjes of taartkaarsjes)
- Mixer
- Piepschuimsnijder of scherp broodmes (en een stofzuiger als je het mes gebruikt 😉 )
- Spatel
- Spuitzak
Beschrijving
Leg een rond bord (of iets anders dat de juiste afmeting heeft) op de piepschuim plaat. Deze teken je af en snijd je vervolgens uit. Dan kan je je taart alvast gaan indelen. Ik leg altijd de kaarsjes en het fruit alvast op de juiste positie. Zo kan je nog schuiven en ontdek je de leukste indeling voor je decoratie. Wil je alle kaarsjes naast elkaar, of juist over de hele taart verspreid? Als je tevreden bent dan kan je de “slagroom” gaan maken.
De ‘slagroom’
Doe het eiwitpoeder samen met het water in een mengkom en mix dit op de hoogste stand totdat het flink schuimig wordt. Voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf mixen totdat alles in pieken blijft staan. Dan is je “slagroom” stevig genoeg. Als eerste smeer je de rand van de piepschuim vorm in met de spatel. Als de hele rand ingesmeerd is dan druk je deze in de nootjes of discodip. Zorg dat je dit gelijkmatig doet en dat de gehele taartrand versierd wordt. Daarna smeer je de bovenkant van de taart in met een dunne laag slagroom en druk je de kaarsjes voorzichtig op de goede plek vast. Vervolgens spuit je met een spuitzak slagroomtoefjes om de kaarsjes heen, zodat deze vast komen te zitten. Daarna maak je nog extra toefjes waar je maar wilt en toefjes waar je het fruit en de andere decoratie wilt hebben. Je drukt de decoratie in de slagroom en vervolgens kan je er het beste vanaf blijven. Je kan nog wat nootjes in het midden strooien voor een nonchalant effect, maar dit hoeft niet. Of je spuit de hele taart vol met slagroomtoefjes, net wat je zelf mooi vindt. Dan is je taart klaar. Laat de taart minimaal twee dagen drogen en mijn advies is om bij een taartwinkel een echte taartdoos te kopen, zodat je hem altijd netjes weg kunt zetten en hij ook mooi blijft. En dan blijven de muizen er ook vanaf 😉
Heel veel plezier met maken, en als hij goed is gelukt dan zou ik het super leuk vinden om een foto te ontvangen. Ik ben namelijk erg benieuwd naar de resultaten.
Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?
Geef een reactie