Gezond, lekker en makkelijk: Chocolade bananenbrood
Wat doe je als er nog een halve tros bananen overrijp ligt te worden in je fruitschaal? Juist, je maakt bananenbrood. En ik maakte er chocolade bananenbrood van, gewoon, omdat het kan. Het recept is super simpel en ook nog eens koemelk, gluten en suikervrij…
Ken je dat? Dat je iets van de fruitschaal pakt en dat er vervolgens twintig fruitvliegjes volledig hysterisch door de lucht vliegen? Dat was gisteren hier het geval. En de oorzaak? De overrijpe bananen in de fruitschaal. Tijd om daar iets aan te gaan doen. Ik besloot om chocolade bananenbrood te maken. Een super makkelijk, lekker en gezond recept. Het oorspronkelijke recept komt hier vandaan, ik paste het alleen iets aan..Ingrediënten:
3 of 4 flinke rijpe bananen
100 gram amandelmeel
60 gram havermout
3 eieren
2 eetlepels cacao
2 eetlepels kokosrasp
Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden en vet je de bakvorm in. Dan prak je de bananen met een vork. Vervolgens doe je alle ingrediënten bij de geprakte bananen en dan roer je het geheel goed door elkaar. Als alles goed door elkaar zit dan giet je het mengsel in de bakvorm. Deze zet je ongeveer 50 minuten in het midden van de warme oven. Even af laten koelen en je chocolade bananenbrood is klaar! Smakelijk!
Ik persoonlijk vind het trouwens heerlijk om er Becel met kokos-en amandelolie op te doen. Jammie!
Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?
Geef een reactie