Glutenvrije banaan-kwarkpannenkoekjes als ontbijt *

kwarkpannenkoekjes

Een tarwe intolerantie en PDS, geen hele fijne combinatie kan ik je vertellen. Gelukkig weet ik tegenwoordig heel goed wat ik allemaal kan eten, zonder last van mijn buik te krijgen. Dit is mijn nieuwste glutenvrije ontdekking, banaan-kwarkpannenkoekjes!

Opgeblazen buik

Voor wie mij al langer volgt is het niks nieuws, mijn buik heeft nogal de gewoonte om op te zwellen. Zo erg dat de vraag of ik zwanger ben, me dan ook te pas en te onpas gesteld wordt. Gelukkig gaat het steeds beter en weet ik inmiddels goed wat ik kan doen om een opgeblazen buik te voorkomen. Helemaal weggaan zal het wel nooit, maar ik kan het redelijk onder controle houden en daar ben ik voor nu ook tevreden mee.

Voeding

De reden dat ik mijn buik nu onder controle kan houden, is omdat ik steeds beter weet wat ik wel en niet kan eten. Zo eet ik sowieso tarwevrij en scheelt het enorm als ik het ontbijt oversla. Ik weet het, vaak wordt er gezegd dat je ontbijt het belangrijkste eetmoment van de dag is, maar voor mij werkt het dus anders. Het lijkt misschien wel een beetje op Intermittent Fasting, daarbij eet je ook niks gedurende een bepaald blok van de dag. Hoewel ik het dus niet doe om af te vallen (wat ik ook niet doe 😉 ) werkt het dus wel om mijn darmen beter onder controle te krijgen.

Ontbijt

Zo rond half 12 begin ik honger te krijgen. Ik ben niet heel streng wat betreft etenstijd, want honger is honger, dus zodra mijn buik het aangeeft ga ik eten. De ene keer is dat zelfgemaakte granola, de andere keer kwark, dan weer crackers en soms ook gewoon een lekkere tosti. Maar af en toe heb ik zin in iets anders. Iets echt lekkers, wat ik niet elke dag eet en waar ik geen buikpijn van krijg, zoals bijvoorbeeld glutenvrije banaan-kwarkpannenkoekjes.

Ingrediënten

  • 2 Bananen
  • 2 Eieren
  • 200 ml magere kwark
  • Handje vol blauwe bessen
  • Pure Hagelslag
  • 1 theelepel bakpoeder
  • (Room)boter of (kokos)olie om in te bakken.

Recept

Ik kwam het originele recept tegen bij HelloFresh. Je kent ze vast wel, van die maaltijdboxen. Op hun site staan ook ontzettend veel lekkere recepten om zelf te maken, waar je geen maaltijdbox voor nodig hebt. Ideaal voor als je ook van die kieskeurige kleine etertjes thuis hebt 😉 Zo zoek je zelf een recept uit, pas je eventueel de ingrediënten aan waar nodig en je hebt in een handomdraai je eigen, gezonde en lekkere recept op tafel gezet. Ik deed hetzelfde met deze banaan-kwarkpannenkoekjes. Eigenlijk was het recept iets anders, maar dit maakte ik ervan:

  • Je begint met het prakken van de bananen. Ik doe dat zelf altijd gewoon met een vork.
  • Voeg de eieren, 1 eetlepel magere kwark en 1 theelepel bakpoeder toe aan de geprakte banaan en meng dit tot een beslag.
  • Verhit je boter of olie in een koekenpan. Pak een ijslepel en schep zo 3 ‘bolletjes’ beslag in de pan voor 3 pannenkoekjes.
  • Bak de pannenkoekjes op gemiddeld vuur aan beide kanten bruin.
  • Haal de pannenkoekjes uit de pan, doe er een eetlepel kwark bovenop, strooi er wat blauwe bessen overheen en garneer af met de pure hagelslag.
  • Smakelijk eten!

 

kwarkpannenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.