Zo maak je zelf je gezonde pastasaus (easy peasy)!
“Vanaf nu moet je suikervrij gaan eten”. Een aantal jaar geleden werd dat voor de eerste keer tegen mij gezegd door een arts waarbij ik onder behandeling was. Inmiddels is suikervrij eten zo gek niet meer, maar toen was er nog niet zoveel over bekend als nu…
En toen ik na dit “vonnis” voor de eerste keer boodschappen ging doen kon ik wel janken. Werkelijk overal zat suiker in! Tegenwoordig zijn er zoveel meer suikervrije producten op de markt dan toen, super fijn! Maar toen moest ik dus nog op zoek naar andere alternatieven. En omdat ik geen alternatief kon vinden voor pastasaus, bedacht ik mijn eigen recept. Inmiddels, járen later eten wij onze pasta nog steeds met deze zelfgemaakte saus. Gewoon, omdat hij zo lekker is!Dit zijn alle ingrediënten die ik gebruik, al ben ik de Italiaanse kruiden vergeten om op de foto te zetten. Wij gebruiken altijd pasta rundergehakt, omdat dat al lekker gekruid is maar je kan dit natuurlijk ook maken met gewoon gehakt of zelf zonder gehakt. Voor ieder wat wils 😉
Ik begin altijd met het opzetten van het water voor de pasta. Daarin doe ik een bouillonblokje, maar dat is persoonlijk en dat kan je natuurlijk ook heel goed weglaten. Dan rul ik het gehakt in een grote hapjespan en daar doe ik een fijngesneden uitje en anderhalve teen knoflook bij. Daarna doe je de tomatenblokjes en puree erbij, de in blokjes gesneden courgette, een beetje sambal en tot slot wat Italiaanse kruiden. Alles lekker laten pruttelen. De courgette kan je overigens ook heel goed vervangen voor andere groenten, maar ik vind dit het lekkerste. Ik hou niet zo van paprika en prei enzo… Wanneer de pasta klaar is, is de saus ook klaar. Pasta afgieten, saus er overheen en smakelijk eten!Heb jij weleens zelf pastasaus gemaakt? Als je nog lekkere tips hebt dan hoor ik het graag!
Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?
Geef een reactie